Go Back
Nog geen beoordelingen

Crunchy smashed potatoes met kruidendip

Een eenvoudig hapje die iedereen lekker vindt

Ingredients

Voor de smashed potatoes

  • 500 gram krieltjes
  • 2 el olijfolie
  • specerijen naar keuze Tip: paprika poeder en happy roots van Mill & Mortar

Voor de dipssaus

  • 125 gram Boursin zacht en romig kruiden
  • 2 el natuuryoghurt
  • 1 handvol basilicum
  • Peper
  • lookpoeder

Instructions

  • Kook de krieltjes 20 minuten en verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Maak intussen de kruidenolie voor op de krieltjes. Neem hiervoor 2 eetlepels olie en kruid naar keuze met bvb paprika poeder, …
  • Ook de dipsaus kan je al maken. Neem hiervoor de Boursin, de basilicum, peper, lookpoeder en de natuur yoghurt en mix met een staafmixer fijn.
  • Als de aardappelen gaar zijn, giet af en dip even droog.
  • Leg ze op een bakplaat en druk ze plat met een glas.
  • Smeer in met de kruidenolie en bak 20 à 30 minuten tot ze crunchy zijn.