fbpx

Pruimen crumble bar op basis van havermout

363
5 van 1 beoordeling

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Pruimen crumble bars

Lekker als tussendoortje of als ontbijtreep

Ingrediënten

Bodem en crumble

  • 150 gram amandelmeel
  • 175 gram havermeel
  • 75 gram havermout
  • 110 gram gesmolten boter
  • 75 gram suiker of suikervervanger
  • 1/2 theelepel zout

Vulling

  • 450 gram pruimen
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/2 citroen
  • 3 el water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.
  • Voeg de boter toe en meng met je handen.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en vul deze met 2/3e van het deeg. Duw goed aan met je handen of de achterkant van een lepel.
  • Maak nu de vulling. Ontpit de pruimen en snijd in kleine stukjes. Doe ze in een kookpot samen met de maizena, het citroensap en het water.
  • Laat een aantal minuutjes sudderen op een middelhoog vuur tot het goed ingedikt is.
  • Doe het mengsel over het deeg.
  • Verkruimel dan de rest van het deeg over de vulling.
  • Bak 30 minuten in de oven.
  • Laat goed afkoelen en snijd in stukken.
  • Bewaar in de koelkast.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze crumble bars met pruimen?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Join the Conversation

  1. Sarah says:

    5 stars
    Met pruimpjes uit de tuin, heerlijk!

5 from 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close