fbpx

Pasta met bloemkoolsaus, gehaktballetjes en erwtjes

812

Deze pasta zit boordevol groenten dankzij de bloemkoolsaus, een gezonde saus zonder boter of room en toch heel creamy. De verstopte bloemkool in de saus is ideaal om meer groenten te eten, aangevuld met erwtjes en gehaktballetjes. Een snelle en smakelijke pasta.

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Pasta met bloemkoolsaus, erwtjes en gehaktballetjes

Een pasta vol groenten
porties 4 personen
Bereidingstijd 5 minutes
Kooktijd 20 minutes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 400 gram Pasta
  • 1 bloemkool
  • 300 ml water
  • 3 boerenworsten ong 350 gram
  • 1 tl groente bouillonpoeder
  • 300 gram erwtjes uit de diepvries
  • Peper
  • Zout
  • 200 gram Gemalen kaas optioneel

Instructies

  • Doe de bloemkool in roosjes en stoom ze gaar in de steamer of kook ze in water.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Doe de bloemkool in de blender samen met 300ml water, de groente bouillonpoeder, peper en zout en blend tot je een gladde saus krijgt.
  • Snijd de boerenworsten open en maak kleine balletjes. Kook deze gaar in water gedurende een 5-tal minuten (afhankelijk van de grootte van de balletjes).
  • Doe de saus in een ovenschotel, voeg de erwtjes en de gehaktballetjes toe en meng goed.
  • Giet de pasta af, laat uitlekken en voeg toe aan de saus.
  • Doe een laag gemalen kaas over de schotel en zet nog een 10-15 tal minuten onder de grill voor een goudbruin korstje.
Gerecht: Hoofdgerechten
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Pasta

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze pasta met bloemkoolsaus?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close